În perioada postului, este important să alegi mâncăruri sănătoase, care să îți ofere energia necesară pe tot parcursul zilei. Vezi, mai jos, 5 rețete delicioase și ușor de făcut, ideale pentru perioada postului.
Cu toate că postul exclude produsele de origine animală, există multe opțiuni sănătoase și gustoase. Află, în acest articol, câteva idei de rețete de post, ideale pentru această perioadă. Aceste rețete sunt rapide și nutritive, perfecte pentru un stil de viață sănătos.
Aceasta este o rețetă delicioasă și ușor de preparat. Ingredientele sunt următoarele:
Mai întâi, se fierbe quinoa conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Apoi se taie legumele cubulețe și se amestecă cu quinoa fiartă și răcită. Se adaugă pătrunjelul tocat, uleiul de măsline și sucul de lămâie. Se asezonează cu sare și piper după gust.
Cei care iubesc ciupercile pot afla mai jos o rețetă rapidă de tocăniță de ciuperci. Ingredientele sunt următoarele:
Se spală și se taie ciupercile felii. Într-o tigaie, se călesc în ulei ceapa și usturoiul, apoi se adaugă ciupercile. Se lasă să se înmoaie câteva minute, apoi se adaugă sucul de roșii și se condimentează. Se gătește tocănița timp de 10-15 minute, până când ciupercile sunt moi și aromate.
Află rețeta rapidă de paste cu legume, mai jos!
Ingrediente
Mai întâi, se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Apoi, într-o tigaie se călesc în ulei ardeiul și dovlecelul tăiat în bucăți. Se adaugă apoi roșiile cherry tăiate jumătăți și se lasă să se înmoaie. Se amestecă pastele fierte cu legumele sotate și se asezonează cu sare, piper și busuioc.
Legumele proaspete cu hummus sunt mereu o variantă bună și rapidă de post. Iată rețeta!
Ingrediente
Se scurge năutul și se blenduiește împreună cu tahini, usturoi, suc de lămâie și ulei de măsline, până ce devine o pasta fină. Se taie apoi morcovul, castravetele și ardeiul în bețe și se servește alături de hummus.
Cei care iubesc mazărea o pot integra într-o rețetă savuroasă, ideală pentru post.
Mai întâi se taie morcovii rondele și se călesc în ulei împreună cu ceapa tocată mărunt. Se adaugă apoi mazărea și puțină apă, apoi se lasă totul la fiert vreme de 10-15 minute, până ce legumele sunt fragede. Se asezonează cu sare, piper și mărar proaspăt măcinat.
CITEȘTE ȘI:
Rețete de mâncare de post. Oricine le poate prepara acasă, simplu și rapid